Наскоро имах щастието да тествам Neato Botvac, стана в общи линии случайно. За моя изненада, този почти неизвестен робот се оказа доста, доста добър.

Плюсове

Първо и много важно – чисти от стая в стая, като няма нужда от навигационните кубове, които има irobot roomba 880 и irobot roomba 785.

Второ – първо чисти покрай стените на стаята, след това започвам абсолютно последователно да почиства помещението. След това прави същото със следващото. Наблюденията ми са, че успява да раздели едно помощение от друго помещение, като успява да “види”  касата на врата, тоест приема по-тясно място за преход.

Трето много важно – Neato Botvac ще продължи да чисти от мястото, което й е свършила батерията. Това, разбира се, ако не е успяла да мине навсякъде.

Четвърто  – не знам как, но знае къде й е базата и се прибира. Не е като roomba, която трябва да попадне в обхвата на базата, за да се прибере.

С няколко думи, Neato Botvac предлага много добро качество, страхотна система за почистване, силен вакуум, уникална навигация. Neato Botvac има три модела – между 900 и 1200 лв.

Ако трябва да избирам между roomba 880 и neato botvac 85, ще избера второто!  Сега, irobot имат роботи, които са на по-достъпни цени, затова сравнявам скъпите модели.

Минуси

Не са много. Грозничък е, но какво пък 🙂 Според мен няма отплитаща система, може да зацикли някъде, ако се оплете. Май е това 🙂

Ето всички модели, които се предлагат в България
www.robots.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *